GüzellikManşetYaşam

Tasarımcı ve Stilist İnci Arkan Yazdı… 2024 Yılının Rengi: Şeftali Tüyü!

Merhaba, ben Tasarımcı ve Stilist İnci Arkan. Sizler için en pratik en trend moda önerilerinde bulunmaya geldim.

Merhaba, ben Tasarımcı ve Stilist İnci Arkan. Sizler için en pratik en trend moda önerilerinde bulunmaya geldim. Haydi yaz geldi bile! En güzel kombini yapmak için en trend renkleri belirlemelisin! Sonra sana yakışanı, vücut tipini ve en önemlisi kombini nerede giyeceğinizi belirlemeniz gerekir.  İlk yazımda önce bir renklere bakalım.

En trend renkleri kolay anlamanız için pantone kodu ile vereceğim.

Pantone 2024 Yılının Rengini Belirledi:

Şeftali Tüyü (Peach Fuzz) –  Pantone 13-1023

Pantone 2024 Yılının Rengi Şeftali Tüyü (Peach Fuzz), 2024 yılında moda dünyasına ve tasarım trendlerine yön verecek olan yılın rengini belirledi. Şeftali Tüyü, Pantone’un seçtiği bu ton, besleyici, güncel, narin ve kadifemsi özellikleriyle tanımlanıyor. Barış ve huzurun sembolü olarak öne çıkan Şeftali Tüyü, şefkat ve paylaşımın da bir ifadesi.

Rooibos Çayı (Rooibos Tea) – Pantone 18-13550

Sonbahar kış sezonunda onu dolaplarınızda gördünüz. Kırmızı ve bordo tonları, ilkbahar yaz sezonunda da yine trend olacak. Yazda pembelerin yerini alan kırmızılar ve bordo tonları olacak. Ben kendime kış sezonunda bir bot almıştım bu renk ve kış boyu ayağımdan çıkarmadım. Özellikle benim deri kumaşlarda çok sevdiğim bir renk. Yaz boyunca da davetlerde abiyelerinizi bu tonlarda seçebilirsiniz.

– Portakal Suyu (Orangede) – Pantone 17-1461

Yazın en trend renklerinden biri de portakal suyu turuncusu. Nar çiçeğine çok yakın kırmızı-turuncu renk tonu olan Portakal Suyu, çok enerjik ve yenileyici bir renk demek. Yazda şık bir elbise veya jean üzerine bir cropla kombin yapabileceğiniz bir renk. Ayni renk ile ufak detaylarda takıda ekleyebilirsiniz.

– Su Teresi (Watercress) – Pantone 17-0220

Askeri yeşilden birkaç ton açık Su Teresi bütün kış trend olmakta yerini aldı. Ben bu rengi turuncular ile kombin yapmayı seviyorum.

Erkeklerde özellikle bir kravat veya sweatshirt trendi yakalayabilirsiniz. Bayanlarda ise mini bir etek üstüne de turuncu detaylı renkle bir seçim yapıp kombin yapabilirsiniz.

– Şamre Mavisi (Chambry Blue) – Pantone 15-4030

Bu mavi tonunu ben çok seviyorum. Özellikle koyu tenli olanlar üzerine daha çok yakıştırıyorum. Bu mavi tonunu Pantone, ‘hafif bir canlılıkla aşılanmış parlak bir kot mavisi’ şeklinde tanımlıyor.

Tam bir yaz rengi, gardırobunuzdan eksik etmeyin derim. Kahve tonları ile de harika bir kombin yapabilirsiniz.

– Pastel Leylak (Pastek Lilac) – Pantone 14-3812

Pastel Leylak, lavantanın yumuşak ve pudramsı bir tonudur. Ben bu rengi özellikle abiyelerde ve saten kumaş üzerinde çok seviyorum. Kombin yaparken çok dikkat edilmesi gereken bir renk. Özellikle saten kumaş ise full aynı rengi giyinmeniz en uygunu olur.

Önümüzdeki ay yine trend renklerimizle devam edeceğiz.. Mutlu aylar olsun!

Benzer Haberler

Başa dön tuşu