ManşetÖzel HaberYaşam

49 Yıllık Lastikçilik Serüveni…

Girne’nin kadın lastikçisi Nisa İmamoğlu, iş hayatı ve mesleğe nasıl başladığını Sosyal Girneli gazetesine anlattı.

Özel Haber: Zerrin Yapıcıoğulları

Girne’nin kadın lastikçisi Nisa İmamoğlu, iş hayatı ve mesleğe nasıl başladığını Sosyal Girneli gazetesine anlattı.

İşte 49 yıllık lastikçilik serüveni…

“12 YAŞINDA LASTİKÇİLİĞE BAŞLADIM”

1963 yılında Limasol’da doğan Nisa İmamoğlu, 10 yaşında ailesiyle birlikte Girne’ye göç etti. Babasının Girne’de açtığı lastikçi dükkânında çalışarak iş hayatına atılan İmamoğlu, liseyi bitirdikten sonra babasının yanında tam zamanlı olarak çalışmaya başladı. İmamoğlu, “Okul paydoslarında babamın yanına bahşiş çıkartmaya gelirdim. Kendime harçlık çıkarırdım mutlu olurdum. Liseyi bitirdikten sonra babamın yanında işe atıldım. “Erkek gibi…”. Yol servislerine çıktım. Hem dış ticarette hem iç ticarette çalıştım ” diyerek mesleğe başladığı günleri anlattı. 12 yaşından itibaren iş hayatının içinde olan ve meslekteki 49. yılına giren İmamoğlu, “Başka bir meslek yapmayı hiç düşünmedim. İşimi severek yaptım. Ailem üzerimde baskı kurmadı. Kendi isteğimle bu mesleğe başladım” diyerek mesleğine olan bağlılığını anlattı.

“EVİM, EŞİM, İŞİM VE ÇOCUĞUM DİYEREK ÇALIŞTIM”

Nisa İmamoğlu, evlendikten sonra bir oğulları olduğunu ancak oğlunu kalp krizinden kaybettiğini belirterek, “Oğlumu kaybettikten sonra kendimi işe verdim. Acımı işle dindirdim” dedi. Eşinin kendisinden bağımsız bir iş yaptığını, ancak son 4 yıldır birlikte çalıştıklarını belirten İmamoğlu, “Aile ve iş hayatını hiç karıştırmadım. Hem aileme hem de işime zaman ayırdım. Evim, eşim, işim ve çocuğum diyerek çalıştım” dedi.

“‘BİR KADIN BU İŞİ Mİ YAPIYOR?’ DERLERDİ”

İmamoğlu, iş hayatında karşılaştığı zorlukları da anlattı. İmamoğlu, “İlk başlarda insanlar lastikçiye geldiğinde şaşırırdı. ‘Aman bir kadın bu işi mi yapıyor?’ derlerdi. Kadın olduğum için tepki çoktu ama sonradan insanlar alıştı. Şimdi herkes bana ‘Nisa Abla’ diyor ve bana güveniyorlar. Müşterilerim lastikçiye ‘Nisa ablacım’ diyerek geldiklerinde mutlu oluyorum, dünyalar benim oluyor” şeklinde konuştu.

“İŞ BENDEN KORKAR, BEN İŞTEN DEĞİL”

İşine olan sevgisini ve bağlılığını dile getiren İmamoğlu, “Lastiğe bakarım, sigortaya bakarım, egzoz emisyona bakarım. İş benden korkar, ben işten değil” dedi. İmamoğlu kadınlara, “Kadınların dünyada başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Yeter ki istesinler ve severek yapsınlar” mesajını verdi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu