ManşetÖzel Haber

54 Yıllık Yolculuk: Aydınova Çiftinin Hikayesi

Hayat bir gemi… Rüzgârın yönü kimi zaman zorluğa kimi zaman mutluluğa götürüyor bizi… Hayat-Erbil Aydınova çifti hayat gemisini yıllardır omuz omuza yüzdürüyor. 8 Şubat 1970’te hayatlarını birleştiren çift bu yıl 54. yıllarını kutladılar.

Özel Haber: Hazal Eren

Hayat bir gemi… Rüzgârın yönü kimi zaman zorluğa kimi zaman mutluluğa götürüyor bizi… Hayat-Erbil Aydınova çifti hayat gemisini yıllardır omuz omuza yüzdürüyor. 8 Şubat 1970’te hayatlarını birleştiren çift bu yıl 54. yıllarını kutladılar.

Birbirleriyle tanışmadan önce hayat onları birçok zorlukla sınamış. Ancak onlar yılmadan, mücadeleyi bırakmadan ayakta kalabilmenin yolunu her daim bulmuşlar.

Hayat Hanım ve Erbil Bey hayatlarını eğitime ve mücadeleye adamış bir çift. Sadece evlilikleri değil, hayat yolculukları da başarılarla taçlandırılmış. Her şeyden önce evlatlarından ve torunlarından gururla bahsediyorlar. Onların varlığı hayatlarındaki en büyük güç kaynağı.

Sevginin günü olmaz aslında ama yıllardır sevenleri ve sevilenleri heyecanlandıran bir gündür 14 Şubat. İşte biz de bu günü fırsat bilerek 54 yıldır her zorluğu göğüslemiş, mutluluklarında daha da kenetlenmiş Aydınova çiftinin evindeydik. Kapıdan girer girmez Hayat Hanım’ın gözü gibi baktığı çiçekleri karşıladı bizi. Bizler de bu güzelliklerin içinde röportajımızı gerçekleştirdik.

Hayat Hanım yaşamının tam 40 yılını eğitime adamış emekli bir öğretmen. Şimdilerde ise Girne Kadınlar Konseyi Başkanlığını yürütüyor. Erbil Bey ise öğretmenliğe 52 yılını vermiş, şu an da TMT Mücahitler Derneği Girne Şube Başkanlığını yürütüyor. Hayatları daima aktif ve üretkenlik içerisinde geçen çiftin hikâyelerini dinlerken adeta bir masal dinlermiş gibi kendimizi kaptırdık.

Erken yaşta hem annesini hem de babasını kaybeden Hayat Aydınova kendi ayakları üzerinde durabilmek için okuluna dört elle sarılarak, liseden mezun olur olmaz kariyerine geçici öğretmen olarak başlamış. Aslında Erbil Bey ile yollarının kesiştiği yer Sedat Simavi İlkokuluymuş. Erbil Bey bu dönemde hem mücahitlik hem öğretmenlik görevini yürüttüğü için bu tanışıklık, meslektaşlıktan öteye gitmemiş. Hayat Hanım geçici öğretmenlik görevini tamamlayıp Öğretmen Koleji sınavını kazanınca hayat onların yolunu farklı yönlere çevirmiş. Erbil bey öğretmenlik ve mücahitlik görevini icra ederken, Hayat Hanım da tahsilini tamamlamak için Lefkoşa’ya taşınmış.

Erbil Bey de babasını erken yaşta kaybettiği için hayat onu erken yaşta olgunlaştırıp, çalışmaya ve kendi ayakları üzerinde durmaya yönlendirmiş. Hayatı boyunca iş seçmemiş tabiri caizse “ekmeğini taşta çıkarmış”.

Aradan geçen 3 yıldan sonra Hayat Hanım tahsilini tamamlayıp Limasol’a geri dönünce, Erbil Bey ve Hayat Hanım hayatlarını birleştirme kararı almışlar. Tabii Erbil Bey o zamanların gerektirdiği gibi önce Hayat Hanım’ın ablasına haber göndermiş ve evlilik yoluna bu vesileyle adım atmışlar. Erbil Bey yıllarca çalışarak yaptığı birikimi, yuvasını kurmak için harcamış. Hayat Hanım; “Evliliğimizin ilk yıllarında ben göreve yeni başladığım için hiç birikimim yoktu. Yuvamızı kurmaya çalıştığımız zamanlarda tüm yükü Erbil Bey yüklenmişti.” diyor.

Tabii ki hem savaş hem de yokluğun olduğu zamanlarda başlayan birliktelikleri onları daha da birbirlerine kenetlemiş. Hayat Hanım, savaşın olduğu dönemlerde Limasol’da esir düşen eşini esaretten kurtulacağı güne kadar her sabah onu görebilme umuduyla esir kampının önünde beklemiş. Hatta Erbil Bey’in mektuplarındaki “Sen çocukları da al kaç, ben bir şekilde geleceğim” demesine de hiç kulak asmamış, “Sen neredeysen ben de oradayım” şeklinde yanıtlamış.

Erbil Bey ve Hayat Hanım 54 yıllık evliliklerini Remziye Terkan ve Cevdet Aydınova adında 2 evlat, Hayat, Fikri, Erbil ve Dilem adındaki 4 torun ile taçlandırmışlar. İyisiyle kötüsüyle geçen yıllara bakarken birlikteliklerinin sağlam temeller üzerine oturmasını karşılıklı anlayışlı olmaya bağlıyorlar. Aydınova çifti yuva kuracak olan gençlere, “sevgi, saygı ve anlayışın olduğu yerde her sorun çözülür.” şeklinde bir de tavsiyede bulunuyorlar.

Hem yaşadıkları yılların hem de hayatın zorluklarına el ele, omuz omuza göğüs geren ve hayatın yükünü birlikte omuzlayan Hayat-Erbil Aydınova çiftine bizleri güzel yuvalarında ağırladıkları için teşekkür eder hem sevgililer günü hem de evlilik yıl dönümlerini içtenlikle kutlarız.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu