BelediyeDikmen BelediyesiManşet

Çelebi’den Hükümete “Su” Çağrısı!

Dikmen’de hayata geçirdiği projelerle bölgede büyük bir değişim başlatan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, beşinci döneminde de hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Su sorununa dikkat çeken ve Dikmen artık “kirliliğiyle” değil “bahçeleriyle” anılan bir yer diyen Çelebi, yeni dönemdeki planlarını Girneli Gazetesi’ne anlattı.

“DİKMEN’E YAKIŞAN BİR ANA CADDE PLANLIYORUZ”

Çelebi, geçtiğimiz dönem pandemi, sel ve döviz krizi gibi zorluklar yaşadıklarını ve bu nedenle 2018-2022 döneminde istedikleri hedeflere ulaşamadıklarını söyledi. Ancak geriye kalan asfaltlama işlerini öne alarak çalışmalarına bu yönde devam ettiklerini belirtti. Çelebi, Akçiçek’ten köy içine bozulan yerleri asfaltladıklarını ve Şirinevler, Göçeli, Pınarbaşı gibi yerlerde ciddi şekilde asfaltlanması gereken yerler olduğunu ifade etti. Çelebi, Dikmen Ana Caddesinde de Dikmen’e yakışan bir ana caddenin oluşmasını istediklerini ve seçimden 1 ay sonra ciddi bir proje başlattıklarını söyledi. Telefon alt yapısını da ele aldıklarını ve kaldırımın altına yerleştirdiklerini belirten Çelebi, bu konuda hızlı adım attıklarını ifade etti. Akçiçek’te ortaya çıkan manzaranın iyi olmadığını belirten Çelebi, bütün bölgeyi kapsayacak şekilde asfaltlama çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

“FESTİVALLER YENİDEN DÜZENLENECEK”

Çelebi, belediye hizmetleri dışında sosyal hizmetlerin de olacağını ve festivallerin yeniden düzenleneceğini belirtti. Çelebi, bölgede geri kalmış işlerin olduğunu ve hizmetlerin aksamaması için belediyenin canla başla çalıştığını ifade etti. Sağlık ve spor kulüplerine de katkı sağladıklarını söyleyen Çelebi, bölgenin gelişmesi adına elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti.

“DEVLETİN BÖLGEYE SUYU BİR AN ÖNCE ULAŞTIRMASI GEREKLİ”

Çelebi, su konusunda ise sorunlar yaşanabileceğini ve devletin bölgeye suyu bir an önce ulaştırması gerektiğini vurguladı. Çelebi su konusuyla ilgili şunları aktardı: “Dikmen nüfusunun hızla artması ve askeri birliğin de bulunması nedeniyle su ihtiyacı giderek artıyor. Ancak, mevcut su kaynaklarıyla bu ihtiyaç karşılanamayacak durumda. Taşkent ve Ağırdağ’dan gelen su Dikmen bölgesine ulaşmadığı için su sıkıntısı yaşanacak ve bu durum daha da kötüleşebilir. Belediye olarak halkımıza herhangi bir sıkıntı yaşatmamak için elimizden geleni yapacağız ancak devletin bir an önce Dikmen bölgesine suyu ulaştırması gerekiyor. Aksi takdirde, ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağız.”

“DİKMEN ARTIK KİRLİLİĞİYLE DEĞİL PARKLARI VE BAHÇELERİYLE ANILIYOR”

Çelebi, belediyenin geçmişteki kirli çevresini aşarak bugün parkları ve bahçeleri ile anıldığını belirtti. Çelebi, “Dikmen geçmişte çok kirli bir çevreye sahipti. Dikmen anıldığında kirli bir çevresiyle hatırlanırdı. Şimdiyse bahçeleri ve parkları ile anılıyor” dedi.

“DİKMEN BELEDİYESİNİN SIFIR BORCU VAR”

Belediyenin öz kaynaklarıyla iki tane muhtarlık binası yaptığını ve Dikmen Belediyesinin sıfır borcu olduğunu vurgulayan Çelebi, hiç yanlış adım atmadıklarını ve halkın ihtiyacı olanları yaptıklarını dile getirdi. Çelebi, ayrıca belediyenin bölgesinin içme suyu hatlarını yenilediğini, öz kaynaklarından ve TC’nin katkılarıyla ortaklaşa çalışarak mali disiplin sağladıklarını belirtti. Kasalarının artıda olduğunu ifade eden Çelebi, belediyenin memleketin en güçlü kurumlarından biri olduğunu söyledi.

“EĞİTİME CİDDİ KATKIDA BULUNUYORUZ”

Çelebi, okulların yenilenmesi ve çevre düzenlemeleri için de ciddi bir katkıda bulunduğunu belirtirken eğitime yaptıkları katkıları şu şekilde aktardı:

“Dikmen İlkokulu’na 1100 metrekarelik bir parke döşedik ve olumsuz etkileri önledik. Ek sınıfların yapılması için alt yapıyı hazırladık ve üstünü devlet yaptı. Ancak, burada çadır vb. yapıların oluşmasını istemediğimiz için belediye olarak sorumluluk üstlendik ve her şeyi hazırladık. Binanın kurulmasının ardından daha kullanışlı hale getirmek için geniş bir alanı daha parke ile döşedik. Sınıflar güzel hale geldi ve çocuklarımız mutlu.2017’de Pınarbaşı Anaokulu’nu sil baştan yaptık. Belediye olarak kendi katkılarımız ve imkânlarımızla bu işi yaptık ve eğitime katkımızı bir kat yerine üç, dört, hatta beş katına çıkardık. Mesela, 2 sene önce Ağırdağı’ndaki bir ilkokulun çökmek üzere olan çatısını yeniledik. Tabii ki bu bizim sorumluluğumuzda olduğu için tahsil ettikleri miktarın fazlasıyla katkıda bulunduk. Pınarbaşı Anaokulu’nun su depolarını yeniledik. Demircilerimiz ve kaynakçılarımız ek depo yapıyorlar. Yani okullara yapılan katkılarımız sadece temizliklerle sınırlı kalmadı. Dikmen İlkokulu’nun çevre duvarlarını 3-4 sene önce yaptık. Duvarların sınırları 2 kilometreye ulaşıyor. Eğitime katkıda bulunmak için miktarlara hiç sınırlama getirmedik. Bu sene mesela, 190 bin TL katkı yapmamız gerekiyordu ancak şimdiden 400-500 bin TL’ye yaklaştık.”

Haber: Zerrin Yapıcıoğulları
Fotoğraflar: Gürol Yardımcı

Benzer Haberler

Başa dön tuşu