BelediyeÇatalköy-Esentepe BelediyesiManşetÖzel Haber

Çocuklardan Yaz Kurslarına Yoğun İlgi

Çatalköy-Esentepe Belediyesi, yaz döneminde düzenlediği yaz kurslarıyla bölgede bulunan çocuklara eğitim ve eğlence dolu anlar yaşatıyor.

Karaağaç çini ve seramik atölyesi, el sanatlarına ilgi duyan öğrencilerin merakla beklediği kurslardan biri oldu. Katılan öğrenciler, deneyimli eğitmenler eşliğinde seramik çamurunu şekillendirmeyi öğrenerek, el becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Hayal güçlerini kullanarak seramik parçalarını şekillendiren öğrenciler, kendi el emekleriyle ortaya harika eserler çıkardılar.

Bu yılın yaz kursları programı arasında yer alan bir diğer etkinlik ise Hz. Ömer Rekreasyon alanında düzenlenen basketbol kursuydu. Kursa katılan çocuklar, spor dolu günler geçirirken hem basketbol becerilerini geliştirme fırsatı yakaladılar hem de yeni arkadaşlıklar kurarak eğlenceli zamanlar geçirdiler. Basketbolun heyecanı ve koşuşturmasıyla çocuklar hem fiziksel olarak aktif olmanın tadını çıkardılar hem de takım ruhunu deneyimlediler. Bu etkinliklerin yanı sıra 7-12 yaş birinci grup 13 ve üzeri olmak üzere ikinci grup olarak drama dersleri ve 7-14 yaş arası resim kursları da devam ediyor.

Çatalköy-Esentepe Belediyesi, bu gibi yaz kurslarıyla bölge halkına çeşitli alanlarda kendilerini geliştirme ve sosyal etkileşim kurma imkânı sunarak yaz aylarını daha verimli ve keyifli geçirmelerine yardımcı oluyor. Hem el sanatlarına ilgi duyanlara özel atölyelerle sanatsal yönlerini keşfetme şansı tanıyor, hem de spor etkinlikleriyle çocukları ve gençleri sağlıklı bir yaşam tarzına teşvik ediyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu