BelediyeDikmen BelediyesiManşet

Dikmen Belediyesinden Açıklama Geldi!

Dikmen Belediyesi, Taşkent Piknik Alanını mühürlemesi ardından yazılı açıklamada bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamada sözleşmeye aykırı birçok unsur bulunduğu belirtildi.

Dikmen Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Taşkent Doğa Parkı adı altında 2016 yılında özelleştirilen Taşkent Piknik alanı ilk yıllarında belediye yasalarına ve Orman Dairesi ile yapılan sözleşmeye uyumlu bir şekilde halkın hizmetine açılmış ve bu tarihi alana gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetimizi dile getirerek belediyemiz tarafından açılışı gerçekleştirilip halkın kullanımına açılmıştır. Söz konusu şirketin ilerleyen yıllarda bu alanı kendi özel mülkü gibi kullanması Orman Dairesi ile yapılan sözleşmeye aykırı davranılması ve ruhsatsız birçok yapıyı kaçak olarak yapmasından dolayı izinleri çıkarılmamıştır.

2018 yılından itibaren içerisinde ruhsatsız kaçak yapıların restoran ve kafelere ait izinlerin ve ruhsatların olmamasından dolayı söz konusu şirkete çalışma izni verilmemiş ve yapılan görüşmeler neticesinde kamuya açık alan olduğunu göz önünde bulundurarak ve işletme sahibinin binaları kullanmayacağım sözüne inanarak bu alanın sadece piknik alanı olarak kullanılması için gerekli başvuruların yapılması gerekmekteydi.

SÖZLEŞMEYE AYKIRI BİRÇOK UNSUR BULUNDURUYOR

Söz konusu işletme sahibi piknik alanını bu süre zarfında gelen ziyaretçilerden ücret talep ederek kullanmış ve ara ara kaçak olan Selvi Restoranı da izinsiz olarak halkın kullanıma açmış ve izinsiz bir şekilde kaçak yapılardan maddi kar sağlayarak kullanmıştır. Şirket direktörü Kemal Basat ile yapılan sözlü birçok görüşmede bu alanın bu şekilde kullanılmasının yasak olduğu tarafına bildirilmiştir.

19/05/2023 tarihinde hazırlanan ve 22/05/2023 tarihinde söz konusu şirket Dikmen Belediyesine vermiş olduğu dilekçede bu alan içerisindeki kaçak yapıları kullanmayacağını beyan etmiş olmasına rağmen bu yapıları kullanmaya devam ederek ve Orman dairesi ile yapılan sözleşmede 12. Madde de belirtilen mal üzerinde inşaat tadilat veya ilave yapılmayacaktır maddesini ihlal ettiği tespit edilmiştir.

Taşkent Piknik Alanı içerisinden geçen ve Bufavento Kalesine giden yolunda işletmecinin istediği saat aralıklarında keyfi bir şekilde trafik akışına kapatılarak geçişleri engellenmesi de özellikle hafta sonları bu yolu kullanan turist ve motor sürücülerinin tepkisine neden olmuştur.  Söz konusu alanın sözleşmesinde altıncı maddesinde halkın girişini kısıtlayamaz maddesi bulunmaktadır.

ÇÖPLER NEDEN ALINMADI?

Taşkent Doğa Parkı direktörü Kemal Basat ile Dikmen Belediyesinde yapılan görüşmede söz konusu kaçak yapıların bulunduğu hatırlatarak bunların yasal zemine geçirilmesi gerektiği tarafına bildirilmiş olup izinlerin tamamlanmaması durumunda bu alana hizmet götürmenin yasal olmadığı gibi söz konusu alanında mühürlenmesi gerektiği söylenmiştir.

“BEN KENDİ ÇÖPÜMÜ ATARIM”

Yapılan görüşmede iş yeri direktörü ben kendi çöpümü kendim atarım hizmet getirmeyin ifadelerini kullanarak kimi zaman çöpleri atmış kimi zaman ise çöpleri alan içerisinde biriktirerek insan sağlığını tehdit edecek noktaya getirmiştir. 21/08/2023 tarihinde izinlerinin çıkması için Dikmen Belediyesine avukatı ile başvuru yapıp izinlerinin çıkmasını talep etmiştir. Kaçak ruhsatsız yapıların işletme içinde bulundurmaya devam eden söz konusu şahıs 24/08/2023 tarihinde bir internet gazetesine hiçbir detay söylenmeden sadece altı aydır çöplerinin alınmadığını haberini sipariş ettirerek Dikmen Belediyesi çöpleri almıyor halk karşısında kaçak yapılarını saklayarak mağduru oynaması kabul edilebilir bir durum değildir.

Söz konusu alanın mühürlenmesinin sebebinin internet gazetesinde çıkan haber olduğunu savunan şirket direktörü işin gerçeğini yine halktan saklıyor.

NEDEN 24 AĞUSTOS DA MÜHÜRLENDİ?

Söz konusu alanın mühürlenmesinin sebebinin internet gazetesinde çıkan haber olmadığını bu alan içerisindeki ruhsatsız ve kaçak olan alan Selvi Restoran da ve Selvi Restoran bahçesinde düğün, sünnet ve organizasyon düzenlediği tespit edilmiş olup söz konusu internet sitesinde haber çıkmadan bir gün önce mühürleneceği söylenmiştir.

İzinsiz kaçak denetimleri yapılamayan ve vergisini ödemeyen bir alanda insan sağlığını tehdit edecek birçok unsur varken böyle bir organizasyonların getireceği olumsuzlukları önlemek adına mühürlenmiştir.

Mühürlenen alan sadece Taşkent Piknik Alanı ve içerisindeki kaçak yapılardır Taşkent Doğa Park faaliyetlerine topladığı yardım ve bağışlar ile izinleri olmadan devam etmektedir. Dikmen Belediyesi olarak insan sağlığı ve çevre duyarlılığımız bölge halkı ve civar köyler tarafından takdir toplarken kimsenin gerçekleri saklayarak bunu zedelemesine izin vermeyeceğiz. Şirket direktörünün Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin arkadaşı olması veya belediye başkanının bu alanda açılışa katılması söz konusu kişinin yasalardan muaf tutulacağı anlamına gelmez.

“İNTERNET SİTESİNDE ÇIKAN İZİNLER TAŞKENT PİKNİK ALANINA AİT DEĞİLDİR”

Söz konusu internet sitesinde çıkan haberde izinleri verilmiştir diye gösterilen belgelerin hiç biri Taşkent Piknik alanına ait belgeler değildir. İzinlerin üzerinde görüldüğü üzere izinler Taşkent Doğa Parkına ait izinlerdir.

2017 ve 2018 de izinlendirilmesi yapılan şirket ismi ile Taşkent Doğa Parkı olarak isimli işyerine ait izin ‘’Doğa Parkı’’ mesleğine/işine/zanaatına aittir.

51/95 Belediyeler Yasası Madde 81, 82 ve 83 uyarınca gerekli izinler alınarak Gerçek ve/veya tüzel kişiler izne konu işyerlerini belediyenin vermiş olduğu meslek izni amacına uygun çalıştırmakla yükümlüdür. Bu izne uygun çalıştırılmayan işyerlerinin izni iptal edilebilir ve meslek iznini icra edilen mesleğe uygun olarak yeniden alınana kadar söz konusu işyeri kapatılabilir. Piknik Alanı ve/veya Büfe ve/veya Restoranla ilgili olarak herhangi bir kayıtlı işyeri ve mesleği bulunmamaktadır.

21/ 08/2023 de alınan yenileme başvurusu Doğa Parkı mesleği ile ilgilidir. Sözlü olarak Direktörün Avukatına da kendisine de Piknik alanı içerisinde Orman Dairesi’yle yaptığı sözleşmeyi ihlal ederek yaptığı inşaatlar yasal çerçevede gerekenler yapıldıktan sonra Piknik Alanıyla ilgili gerekli izinlerin de verilebileceği de iletildi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu