BelediyeGirne BelediyesiManşet

İlk Katlı Otopark Projesi Hayata Geçiyor

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, ilk katlı otopark projesini hayata geçireceklerini duyurdu.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, ilk katlı otopark projesini hayata geçireceklerini duyurdu.

Şenkul, mevcut durumda 40 araçlık park yeri olarak kullanılan belediyeye ait arazi, yeni proje ile 220 araçlık katlı otoparka dönüştürüleceğini sosyal medya hesabından açıkladı.

Şenkul’un açıklaması şu şekilde:

İyi akşamlar Girne.

Girne Belediyesi bugün ilk katlı otopark projesini, birinci günden pay getirili yap işlet devret modeliyle sonuçlandırdı.

Halihazırda 40 araçlık park yeri olarak kullanılan ve sıfır getirisi olan belediyemize ait arazi, 220 araçlık katlı otoparka dönüşüyor ve yasal prosedürleri tamamlayıp sözleşme imzalandıktan sonra Girne Belediyesi aylık yaklaşık 270 bin TL (sözleşme döviz üstünden ve 5 yılda bir artış içerir.) getiri elde edecek.

Bunun yanında Girne Belediyesi yaklaşık 11 milyon 500 bin TL (275 bin stg) sözleşmeyle birlikte deposit alacaktır.

Bir taraftan ilgili bölgenin otopark sorununa ciddi katkı sağlanırken, diğer taraftan belediyemizin hem bugününe hem de geleceğine yönelik ciddi getirisi olacak bir mülke sahip olmuş olacağız.

Resmi prosedür tamamlanıp imzalar atıldıktan sonra tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

Kervansaray bölgesinde de katlı otopark için çalışmalarımız devam etmektedir, hedefimiz en kısa sürede oranın da ihaleye çıkılıp sonuçlandırılması yönündedir.

Girne Belediyesi İdaresi ve Meclisinin, Yap İşlet Devret modelinin kamu faydasına nasıl uygulanması gerektiğine dair örnek bir iş çıkardığını düşünüyoruz.

Kentimize, halkımıza hayırlı olsun.

Az laf çok iş ilkemizle çalışmaya devam…

Benzer Haberler

Başa dön tuşu