KıbrısManşetToplum

Olay Tatlıya Bağlandı!

Volkan Faraç isimli vatandaşa uygulanan aşırı güç kullanımını protesto eden vatandaşlar, Girne Polis Müdürü ile görüşmelerinin ardından, olayın tatlıya bağlandığını bildirdiler.

Volkan Faraç isimli vatandaşın Karaoğlanoğlu’nda yere yatırılarak ailesinin gözü önünde zorla kelepçe takma görüntülerinin yayılmasının ardından Karaoğlanoğlu sakinleri, Girne Polis Müdürlüğü önünde toplanarak, polise çiçek getirdiler.

Bölge sakinleri arasından seçilen temsilciler ile Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne Polis Müdürü Aziz Nizamoğlu ile görüştü.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada, konunun tatlıya bağlandığını ve tarafların bir araya getirileceği  belirtildi.

Murat Şenkul, Kıbrıs halkının bu tür uygulamalara alışık olmadığını, bölge halkının hassasiyet gösterdiğini söyleyerek, “Aziz beye bunu anlattık. Tabi ki polisimize çok ihtiyacımız var. Polisimize de zarar vermeden ancak bu tip uygulamaların da yayılmasının önüne geçilmeli. Polis Müdürümüz de bunu kendi içyapıları içinde değerlendireceklerini belirtti. Biz Müdürümüzün samimiyetine güveniyoruz. Umarım bir daha bunları yaşamayız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Karaoğlanoğlu’nda geçtiğimiz Perşembe günü trafikte kasksız motor kullandığı gerekçesi ile polisle tartışan Volkan Faraç isimli vatandaş polis tarafından yere yatırılarak kelepçelenmişti.

Ailesinin gözleri önünde polislerin zorla kelepçe taktığı Faraç, ardından karakola götürülmüştü. O anların kayda alınarak dün sosyal medyada yayılması üzerine polise tepkiler çığ gibi büyüdü.

Polis Genel Müdürlüğü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şahsın polise darp girişiminde bulunduğu, küfür ettiği ve zorluk çıkardığı, şahsın ayrıca, bir köpeği tekmeleyerek uygunsuz tavırlar sergilediği ileri sürülmüştü.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu