BölgelerGirneKıbrısManşetÖzel HaberToplumYaşam

Kordonboyu’nun Yenilenmesi Çarşı Esnafını Nasıl Etkiledi?

Girne Kordonboyu, son dönemde gerçekleştirilen kapsamlı yenileme projesi ile yeniden hayat buldu.

Özel Haber: Mustafa Yavuz

Girne Kordonboyu, son dönemde gerçekleştirilen kapsamlı yenileme projesi ile yeniden hayat buldu. Kordonboyu, hem yerli halkın hem de turistlerin ilgisini çeken bir cazibe merkezi haline gelirken, yapılan düzenlemeler sayesinde bölgenin estetik ve işlevsel yapısı da iyileştirildi.

Projenin tamamlanmasının ardından bölge esnafları ve çalışanlar, yenileme çalışmasının onlara nasıl yansıdığını ve gelecek beklentilerini Sosyal Girneli gazetesi’ne anlattı…

“İŞLERİMİZDE ARTIŞ OLDU”

Murat Yumurtacıoğlu
Murat Yumurtacıoğlu

Murat Yumurtacıoğlu: 24 yıldır aynı noktada lokum, şekerleme ve hediyelik eşya satışı yapıyoruz. Yerli ve yurtdışından getirilen lokum ve şekerlemeleri satıyoruz. Yapılan düzenlemeden oldukça memnunuz Planlananlardan daha uzun sürmesine ve elde olmayan sebeplerle zor bir süreç yaşamamıza rağmen, yapılan düzenlemeden memnunuz. Proje bittikten sonra ise faydasını gördüğümüzü söyleyebilirim. Kordonboyu’ndan şu an çok memnunuz; işlerimizde bir artış oldu. Turizmdeki durgunluğa rağmen işlerimizde ciddi bir artış yaşandı. Liman açıldığında turist sayısının arttığını görmekteyiz.

“BANDABULYA BÖLGESİNE KASİS TALEBİMİZ VAR”

 

Pınar Şeker
Pınar Şeker

Pınar Şeker: Çarşıda çikolata üzerine faaliyet gösteriyoruz. Yapılan yol ve duvar restorasyonlarından oldukça memnunuz. Bu memnuniyetimizi defalarca gazetelerde ve sosyal medya platformlarında dile getirdik. Liman açıldıktan sonra turistlerin bu sokaklardan geçmesi, özellikle Kordonboyu’nun kapalı olduğu zamanlarda bölgemizi keşfetmeleri işimize büyük fayda sağladı. Şimdi de turistlerin bu sokakları keşfetmeye devam etmeleri sayesinde işlerimizde artış oldu. Yeniliklerden çok memnunuz, ancak Bandabulya bölgesinde esnaf olarak bir kasis talebimizi tekrar hatırlatmak isteriz.

“KALDIRIMLAR KALDIRILMALI”

 

Cenan Girgin
Cenan Girgin

Cenan Girgin: İşletmemiz yaklaşık 18 yıldır hizmet veriyor. Kordonboyu’nun yenilenmesi kesinlikle şarttı ve gerekliydi. Murat Başkan bu konuda yeni bir çağ başlattı. Projenin devamının gelmesini umuyorum. Bu bölgenin güzelleşmesi çok önemli; çarşıda kaldırım olayı kaldırılırsa, bu da çok etkili olacaktır. Şimdi çocuklu aileler geliyor ve limanda karakolun olması da güven sağlıyor. Geç saatlerde işlem yapıldığı için aileler rahatça sahilde vakit geçirebiliyor.

“KORDONBOYU, TURİSTLER İÇİN BÜYÜK BİR CAZİBE”

 

Farzana Abolfathii
Farzana Abolfathii

Farzana Abolfathii: 7 yıldır Girne’de yaşıyorum ve aynı mağazada çalışıyorum. Girne Belediyesinin yaptığı projeden çok memnunuz. Yapılan işlemler hem bizim hem de müşterilerimiz için çok iyi oldu. Girne çarşısı, özellikle Kordonboyu, turistler için büyük bir cazibe. Kıbrıs’a gelen turistlerin Girne’yi görmesi gerekiyor. Umarım yapılan projelerle bu güzellikler artar.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu