ÇevreKıbrısManşetÖzel HaberPeyzajToplum

Balkon Yarışmasıyla Türk Mahallesi’nde Çiçekler Açtı

Yukarı Girne Eski Türk Mahallesi Muhtarı Tuğçe Ören, 1,5 yıldır muhtarlık görevini sürdürürken mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Özel Haber: Zerrin Yapıcıoğulları

Yukarı Girne Eski Türk Mahallesi Muhtarı Tuğçe Ören, 1,5 yıldır muhtarlık görevini sürdürürken mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Ören’in gerçekleştirdiği projeler arasında en dikkat çekici olanı ise mahallede düzenlenen balkon yarışması oldu. Ören projelerini ve gelecekteki planlarını Sosyal Girneli gazetesine anlattı.

Göreve başladığında mahallede bir muhtarlık binası olmadığını belirten Ören, bu eksikliği gidermek için modern bir muhtarlık binası inşa ettiklerini söyledi. Ören, “Halkımız kaliteli bir hizmeti hak ediyor. Yaşlılarımız ve engellilerimiz için uygun bir ortam yaratmak amacıyla binamızı yaptık. Şimdi sıcak ve soğuk havalarda rahatça hizmet alabiliyorlar” dedi.

“TARİHİ DOKUMUZU KORUYARAK BİNALARIMIZI YENİLİYORUZ”

Yukarı Girne Eski Türk Mahallesi’nin koruma alanında bulunduğunu ve beyaz ilan edildiğini hatırlatan Ören, bölgedeki binaların tadilatına başladıklarını açıkladı. Bu çalışmalarda Girne Belediyesinin büyük desteğini aldıklarını vurgulayan Ören, “Tarihi dokumuzu koruyarak, binalarımızı yeniliyoruz. Bu süreçte halkımızın da desteğini alarak, mahallemizi daha yaşanabilir hale getiriyoruz” dedi.

“GECE TÜTEN VE FESLEĞEN KOKUSUNUN TÜM SOKAKLARDA YAYILMASINI İSTİYORUZ”

Mahallede düzenledikleri balkon yarışmasıyla halkı teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten Ören, “Eskiyen binalarımızın çiçeklerle daha güzel görünmesini sağlamak ve turistler ile yerli halkımız için estetik bir mahalle yaratmak istiyoruz. Yarışma ile mahallemizde farkındalık oluşturduk” dedi. Ören, yarışmanın ödüllü olduğunu ve ilerleyen dönemlerde bahçe ve sokak yarışmaları da düzenlemeyi planladıklarını belirtti. “Amacımız, mahallemizde tatlı ve huzurlu bir ortam yaratmaktır. Özellikle Kıbrıs’a özgü bitkilerin, gece tüten ve fesleğen kokusunun tüm sokaklarda yayılmasını istiyoruz” diye ekledi.

“TÜRK MAHALLESİNDE FESTİVAL DÜZENLEYECEĞİZ”

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ile görüştüklerini ve mahallede bir festival düzenlemek istediklerini belirten Ören, “Eski panayır havasını yakalamak adına bir girişimde bulunduk. Belediyemiz de bu konuda bize destek oldu. Girne Belediyesi ve Eski Türk Mahallesi İnisiyatifi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Festival ile mahalle kültürünü canlandırmayı ve toplumsal birlikteliği artırmayı hedeflediklerini söyledi.

“ESKİ YAPILARI RESTORE EDECEĞİZ”

Yukarı Girne Eski Türk Mahallesi’nin Osmanlı dönemine ait birçok tarihi yapıya ev sahipliği yaptığını belirten Ören, bu yapıları restore ederek topluma kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. “Mahallemizde Osmanlı çeşmeleri var. Kimileri mevcut durumda, kimileri ise yıkılmış. Kavaklıdere yatırının yanında yıkılmış bir Osmanlı çeşmesi vardı. Eski Türk mahalleliler o çeşmeyi çok iyi bilirler. Hedeflerimiz arasında bu çeşmeyi ve arkasındaki kuyuyu yeniden kullanılabilir hale getirmek var” dedi.

Son olarak mahalle halkına sağlık dileklerini ileten Ören, güzel işlere imza atacaklarına inandığını ve halkın desteğiyle bu hedeflere ulaşacaklarını belirtti. “Halkımızın inancı büyük. Onlara layık olmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu