BelediyeÇatalköy-Esentepe BelediyesiÇevreKıbrısManşet

Çatalköy – Esentepe Belediyesi Öğrencileri Ağırladı

Atleks Sanverler Ortaokulu, Çevre ve Fotoğrafçılık Kolu Çatalköy-Esentepe Belediyesi’ni ziyaret etti.
Çevre temalı dersleri kapsamında öğretmenleri eşliğinde bölgeyi ziyaret eden öğrenciler, Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nin Hz. Ömer Türbesi Rekreasyon Alanı’nda hazırladığı alana 45 adet zeytin fidanı da dikti.
Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok’un da katıldığı fidan dikme etkinliğinde, Çatalköy’ü Geliştirme ve Kültür Derneği (ÇADER) üyeleri öğrencilere toprağın üzerini örtmekte kullanılan malç işleminin nasıl yapıldığını öğretti.

“HER BİR KARIŞ TOPRAĞIN KIYMETİNİ BİLİYORUZ”

Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, Atleks Sanverler Ortaokulu öğrencilerini bölgede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 5 Aralık Dünya Toprak Günü arifesinde gerçekleşen bu ziyaret kapsamında Hz. Ömer Türbesi Rekreasyon Alanı’na öğrencilerle birlikte 45 adet zeytin fidanı ektiklerini de vurgulayan Kırok, “Her bir karış toprağın kıymetini biliyoruz ve bu bilinci yarınlarımız olan gençlerimize kazandırmak için de çalışıyoruz” dedi.

Ziyaret, Çatalköy-Esentepe Başkanı Ceyhun Kırok ile birlikte gerçekleştirilen Alagadi plajındaki gözlem gezisi ile tamamlandı.

  

Benzer Haberler

Başa dön tuşu