ManşetÖzel HaberSporYaşam

Caymaz: Yoga Benim İçin Vazgeçilmez Bir Tutku

Yoga ile tanıştıktan sonra hayatını yogaya adayan Gölgen Caymaz, Kıbrıs’ta açtığı Yogakioo okullarıyla yoga severlere ilham veriyor.

Yoga ile tanıştıktan sonra hayatını yogaya adayan Gölgen Caymaz, Kıbrıs’ta açtığı Yogakioo okullarıyla yoga severlere ilham veriyor.

Sosyal Girneli gazetesine konuşan Caymaz, Yogakioo’nun doğuş hikayesini ve yoga ile ilgili derin bilgileri paylaştı..

Caymaz, 2018 yılında Hindistan’da aldığı ileri seviye eğitimin hayatında dönüm noktası olduğunu söyledi. Caymaz, “Yoga benim için vazgeçilmez bir tutkuya dönüştü. Hiç durmadan farklı eğitimler aldım. Araştırdım. Hayatımı dönüştüren eğitimlerden bir tanesi 2018 yılında sevgili eğitmenlerim Çetin Çetintaş ve Serra Sagra ile buluştuğum ve Hindistan’da aldığım ileri seviye eğitim oldu. Eğitimimi bitirdikten sonra Kıbrıs’a döndüğümde Yogakioo’yu açmaya karar verdim. 2019 yılından beridir okulumuzda faaliyetlerimiz devam ediyor. Birinci okulumuz Girne’de, iki yıl önce de Lefkoşa’da açtık. İki okulumuzda toplam 16 eğitmeniz” dedi.

Yogakioo, Gölgen Caymaz ve ekibi tarafından Kıbrıs’ta yoga severlere geniş bir yelpazede dersler sunuyor. Hatha yoga, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar çeşitli yoga derslerinin yanı sıra Raja Yoga, özel dersler, çocuk yogası, hamak yogası ve Ying Yoga gibi farklı yoga türleri de mevcut. Ayrıca, Türkiye’den gelen eğitmenlerle ve okulun kendi eğitmenleriyle düzenlenen workshoplar da sıkça gerçekleştiriliyor.

“HER YIL EĞİTMENLİK KURSLARI AÇIYORUZ”

Yogakioo, 2019 yılından beri her yıl düzenli olarak yoga eğitmenleri yetiştiren kurslar açıyor. Yaklaşık 6 ay süren bu eğitimlerde, katılımcılar hem yoga felsefesini öğreniyor hem de asanaları nasıl doğru şekilde uygulayacaklarını ve öğreteceklerini öğreniyorlar.

“ÖNEMLİ OLAN İLK ADIMI ATMAK”

Caymaz, yogaya yeni başlamak isteyenler için ilk adımın önemini vurguluyor. Caymaz yogaya yeni başlamak isteyenler için şunları söyledi:

Yogaya yeni başlamak isteyenler için önerebileceğim yoga başlangıç derslerine girmeleri. İnsanlardan ilk başlarda “esnek değilim” veya “ben bu hareketi yapamam” gibi cümleler duyuyoruz.  Hiç kimse esnek olmak zorunda değil. Herkesin ayrı bir kas ve beden yapısı var. Önemli olan ilk adımı atıp yoga başlangıç sınıflarına katılmaları. Pratik yaptıkça insan bedeni değişir. Dıştan çok akrobasi hareketleri yapıyoruz gibi gözüküyor ama gözüken en son nokta aslında… Devam ettirildiğinde insan fark eder ki yapamayacağı hiçbir şey yok…

5-12 YAŞ ARASI ÇOCUK YOGA DERSLERİ MEVCUT

Yogakioo’nun çocuk yogası dersleri de oldukça popüler. 5-12 yaş arası çocuklar için düzenlenen bu derslerde, çocuklar hem eğleniyor hem de bedenlerini güçlendiriyor. Caymaz, yaz döneminde ise Swing yoga gibi özel derslerle çocukları tatil boyunca sporsuz bırakmayacaklarını söyledi.

“YİNG YOGA, BEL VE BOYUN FITIĞINA İYİ GELİYOR”

Ying yoga dersleri özellikle bel ve boyun fıtığına iyi geldiğini söyleyen Caymaz, “Doktorların yönlendirmesiyle gelen birçok üyemiz bu derslerden faydalanıyor. Yoga başlangıç, yoga 1 ve Ying yoga dersleri, bu tür rahatsızlıklar yaşayan kişiler için ideal” dedi.

“3. YOGAKİOO CYPRUS FESTİVALİ DÜZENLENECEK”

Caymaz ayrıca bu yıl, Yogakioo’nun üçüncü festivalini düzenleneceğini söyledi. Caymaz festival ile ilgili şu bilgileri verdi:

27-29 Eylül 2024 tarihlerinde Girne’de The Olive Tree Hotel’de gerçekleşecek olan 3. Yogakioo Cyprus Festivali, yoga tutkunlarını bir araya gelecek. Festivalde, asana pratikleri, çeşitli workshoplar, aile dizimi ve enerji çalışmaları gibi birçok etkinlik yer alacak. Katılımcılar, yoga felsefesi üzerine konuşmaların gerçekleşeceği, eğlenceli ve öğretici bir ortamda üç gün geçirecekler.

Caymaz, festivale hiç yoga yapmamış kişilerin de katılabileceğini belirterek, bu organizasyonun herkes için öğretici ve eğlenceli bir deneyim olacağını söylüyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu