GenelManşet

“Cinsel Taciz”

Sevgili okurlarım merhaba,

Başlık sizi hemen korkutmasın, yazı içeriğinin cinsel tacizle falan alakası yok. Konumuz okuma alışkanlıkları ve başlıklar. Bu konuya dikkat çekmek için kullanmış olduğum başlık için de üzgünüm ama aşağıda neden olduğunu açıkça belirteceğim.

Bu yazım, Sosyal Girneli Gazetesindeki dördüncü yazım. İlk üç yazımda dikkatimi çekenleri bu yazımda dillendirmek ve durum analizi yapmak istedim. Öncelikle şunu belirteyim; yazım tekniklerinde ve reklamda en önemli şey yazıyı/ürünü öne çıkarabilmek ve okunmasını veya satılmasını sağlayabilmektir. Bu nedenledir ki, gazete manşetleri en etkili olan gazetelerin tirajı, manşetin toplumsal ilgi odağına göre etkileyiciliğiyle artmaktadır. Toplumumuz olaylara karşı duyarlı bir toplumdur ve bir olayı yansıtan manşetleri daha fazla merak edip daha fazla okumaktadır. Yani şöyle örneklemek gerekirse bu yazının manşeti içeriğine uygun olarak “Cinsel Taciz” değil de “Okuma Alışkanlıklarımız” olsa şu an belki de bu yazıyı buraya kadar bile bir çoğumuz okumayacaktık, hatta açıp bakmayacaktık bile. Yazıda vurgulamak istediğim nokta da budur.

Bazı okurlarımız yazdığımız köşe yazılarını açıp okuyor ve anlamadıkları nokta olursa gerek yorum olarak gerekse özel mesajla anlaşılmayan noktaları iyi niyetle sorup öğrenip fikir beyan ediyorlar, bazı okuyucularımız başlığa bakıp içeriği hiç okumadan akıllarındaki fikirleri yoruma döşeyip gidiyorlar, bazı okurlarımız da yazıyı okuyup, muhalefet edecek bazen hiç alakasız konular yaratıp yorumlarda muhalefet etmeye başlıyorlar. Bu çok renklilik kendi şahsım adına konuşacak olursam bana keyif vermektedir. Çünkü fikirler tartışıldık sonra doğruya erişirler.

Toplumunu, ülkesini seven, çocuklarının geleceğini düşünen bir baba olarak yazılarımda art niyet taşımam mümkün değildir. Beni iyi tanıyan arkadaşlarım bunu en iyi bilenlerdir.  Zaman zaman siyaset yapıyoruz bu doğrudur ama ülkemiz, dünyada siyasetin her evde olduğu tek ülkedir diye düşünüyorum.

Benim okurlarımdan tek ricam her hangi bir yazara veya habere yorum yapacaksanız, yazı başlığına göre değil yazı içeriğine göre yorum yapın. Fikir tartışın, geleceği konuşun. Boş sosyal medya kahramanlığı yapmakla tek bir adım ileriye gidemeyiz. Okumuşluk oranının %100 olduğu bir ülke fikirlerin tartışıldığı bir ülke olmalıdır. Kurulan yanlış düzen doğruların konuşulması ve fikirlerin tartışılması ile yoluna koyulabilir yoksa yıllarımız bu şekilde heba olup gidecektir. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramınız kutlu olsun. Evde Kalın, Güvende Kalın.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu