EğitimKıbrısManşetÖzel HaberToplum

Egeli, Yeni Okul Döneminde Hedeflerini Anlattı…

KTEV Şht. Hasan Cafer İlkokulu Müdürü Simen Egeli, 31 yıllık eğitimci kariyerine ve 8 yıllık yöneticilik deneyimine sahip...

Özel Haber: Zerrin Yapıcıoğulları

KTEV Şht. Hasan Cafer İlkokulu Müdürü Simen Egeli, 31 yıllık eğitimci kariyerine ve 8 yıllık yöneticilik deneyimine sahip. 2022 yılından beri KTEV Şht. Hasan Cafer İlkokulu’nda görev yapıyor. Egeli, kendisini eğitime adamış birisi olarak her akademik yılın başında okul için hem küçük hem de büyük hedefler belirlediğini belirtti.

“Amacımız Okulun Fiziksel Yapısını Çağa Uygun Hale Getirmek”

Bu yılın büyük hedefinin okulun fiziksel yapısını geliştirmek olduğunu vurgulayan Egeli, “Amacımız, okul bahçesini, oyun parkını ve özellikle Atatürk Büstü’nü çağa uygun hale getirmek ve çocuklarımıza daha fazla hitap eden bir okul alanı sağlamaktır” dedi.

“Öğrenci Odaklı Projeler Her Zaman Önceliğimizdir”

Okulda bu yıl uygulanacak yeni projelere değinen Egeli, “Öğrenci odaklı projeler her zaman önceliğimizdir. Ayrıca velilerimizle birlikte yaratıcılığı teşvik eden etkinlikler düzenlemekteyiz. Velilerimizi bu etkinliklerde aktif olarak okula çekmek ve çocuklarıyla birlikte etkinliklerde yer almalarını sağlamak en önemli misyonlarımızdan biridir” diye konuştu. Ayrıca, rehberlik servisi tarafından yürütülen Veli Eğitimleri’ni daha kapsamlı hale getirmeyi hedeflediklerini de ekledi.

“Aileleri Etkinliklerimize Aktif Olarak Dahil Ediyoruz”

Egeli, okul-öğrenci-aile üçgeninin başarının temel taşı olduğunu belirterek, “Aileleri etkinliklerimize aktif olarak dahil ediyoruz. Bu, başarının önünü açar. Ayrıca sorunlarla karşılaştığımızda çözüm odaklı yaklaşarak öğrenci başarısını artırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerin yaş düzeylerine göre aktiviteler planlıyoruz ve yaparak yaşayarak öğrenme metotlarına öncelik tanıyoruz” dedi.

Bu yıl okulun fiziki yapısında yapılan yeniliklere değinen Egeli, “Okulun tüm dış cephesi boyanıyor ve dam izolasyonu gerçekleştiriliyor. İç mekan ve sınıflar ise Ağustos başında boyandı. Rehberlik ve özel eğitim odamız da yenilenerek çağdaş bir hale getirildi” şeklinde bilgi verdi.

“Velilerimiz Bilsin Ki Onlar Bizim Ailemizin Bir Parçasıdır”

Son olarak velilere seslenen Egeli, “Velilerimiz bilsin ki onlar bizim ailemizin bir parçasıdır. Kapımız her zaman onlara açıktır. Birlikten kuvvet doğar. Etkinliklerde bizlerle birlikte olsunlar. Mutlu çocuklar, mutlu geleceği inşa eder” dedi. Öğrencilere ise Atatürk’ün “Küçük hanımlar, Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız” sözlerini hatırlatarak çalışmalarına bu bilinçle devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu