ÇevreGündemKıbrısManşetToplum

GİKAD’ın “Kıbrıs’ın Cevherleri’” Projesi Telsim Sponsorluğunda Hayat Buluyor

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ve Telsim işbirliğinde yeni bir projeye imza atıldı.

Naci Talat Vakfı’nda gerçekleşen “Kıbrıs’ın Cevherleri” isimli projenin imza törenine, GİKAD Başkanı Dr. İçim Çağıner Kavuklu, Telsim Genel Müdürü Cenk Alper, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, GİKAD Asbaşkan’ı Pınar Başman Süren, Proje Komitesi Başkanı Didem Kaner ile GİKAD üyeleri katıldı.

Projenin amacı, Kıbrıs’ta çeşitli bölgelerden kadınların, hayatın getirdiği zorluklara ve engellere rağmen başarıyı yakalama hikâyelerini anlatmak, bölgelerin tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerini de yansıtımak, girişimci kadınların görünürlüğünü artırarak, kadınlara ilham vermek ve girişimciliği geliştirmektir.

Proje kapsamında, kadınların ekonomik ve sosyal açıdan topluma kattıkları resmedilecek, farklı bölgelerin tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri sergilenecek ve odak noktası Kuzey Kıbrıs’ın farklı bölgelerinden ilham veren kadınların hikâyeleri kısa filmler halinde çekilecek ve gerek sosyal medyadan gerekse yurt içi ve yurt dışı etkinliklerinde hedef kitlelere gösterilecek.

Yenierenköy’den, Meserya’ya, Lefke, Mormenekşe, Güzelyurt, Büyükkonuk ve Mehmetçik’ten Tatlısu’ya, Lapta, İskele, Akova, Lefkoşa ve Girne’den Mağusa bölgelerine uzanacak projede, girişimci kadınların hem yurt içinde hem de yurt dışında görünürlülüğü sağlanacak.

Kavuklu: “Kadınlarımızın Sahip Çıktığı Kültürümüzü Tarihe Kaydetmek İstiyoruz”

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği olarak, “Sözünün Kadınıyız” sloganı ile yola çıkıldığını ifade eden GİKAD Başkanı Dr.İçim Çağıner Kavuklu, “Misyonumuzun doğrultusunda hedeflerimizi gerçekleştirmek için çok çalışan bir ekibiz. Telsim de aynı şekilde çok çalışan bir ekip ve biraraya gelmemiz hem sevindirici hem de kaçınılmaz bir sonuçtu.” dedi. Kıbrıs’ın Cevherleri projesinin, derneğin hedeflerinin birçoğunu içeren bir proje olduğunu ifade eden Çağıner Kavuklu, “Kıbrıs’ın Cevherleri Projesi, bizim için çok değerli bir proje. Hedefimiz adamızın en doğusundan en batısına ve en kuzeyinden en güneyine kadar, kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve psikolojik hayatlarına dokunabilmek, destek verebilmek, kadını güçlendirmek ve kadının kadına desteğine örnek olmaktır. Bir diğer hedefimiz ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin şanlı tarihinin, örnek direnişinin, tarihi eserlerinin, ürettiklerinin, kültürünün, doğal güzelliklerinin hakkı ile tanıtılmasıdır.” dedi. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Çağıner Kavuklu, “Kadınlarımızın sahip çıktığı kültürümüzü ve aynı zamanda ilgili bölgelerin doğası ve güzelliklerini de aynı anda anlatarak tarihe kaydetmek istiyoruz.” dedi. Kıbrıs’ın Cevherleri projesini ortaya çıkarmak için uzun bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyleyen Çağıner Kavuklu, “Projenin gelişim döneminde hem GİKAD yönetim kurulunun hem de Telsim ailesinin çok katkıları oldu. Neticede güzel bir proje ortaya çıktı.” Telsim ailesine destekleri için teşekkürlerini sunan Çağıner Kavuklu, “Bu proje sayesinde, Kıbrıs Türk kültürünü, tarihini ve kadınını anlatan iyi bir kaynak ortaya çıkacak.” dedi.

Alper: “Kıbrıs’ın Cevherleri Projesi Çok Özel Bir Proje”

Konuşması için GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu’ya teşekkürlerini sunan Telsim Genel Müdürü Cenk Alper, “Kadınlarımızın gücüne inanan bir iş insanıyım. Telsim olarak kültürümüz de bu yönde. Telsim olarak hedef belirlediğimiz iki büyük hassasiyetimiz var. İlki iş dünyasında çalışan kadınlarımızın güçlendirilmesi ve desteklenmesi, ikincisi ise iş ortamında çeşitlilik.” dedi. Telsim’deki kadın çalışan oranının, %54 ve yönetimdeki kadın çalışan oranının ise %40 olduğunu ifade eden Alper, “Kıbrıs’ın Cevherleri projesi çok özel bir proje. GİKAD’ın çalışma temposunu yakından takip eden bir iş insanı olarak takdir ediyorum. Telsim olarak bu projenin bir parçası olmaktan çok mutluyuz.” dedi.  Alper, “Üreten kadını girişimciliğe teşvik eden, girişimci kadını daha da geliştiren projeler, Telsim’in öncelikli konuları arasında yer alıyor. Bu proje kapsamında çekilecek kısa filmlerde, hem üretici kadınlarımızın hikâyelerini dinleyeceğiz, hem de gidilen bölgelerin tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerini göreceğiz.” dedi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu