KıbrısManşetToplumTurizm

Girne Antik Liman Renovasyonunun Yerli Halkta Yarattığı Etkiye Dair

Kuzey Kıbrıs’ın göz bebeği, Girne’nin incisi Antik Limanın restorasyonu için düğmeye basıldığında, her turizm sevdalısı gibi bende bir hayli mutlu olmuştum.

Kuzey Kıbrıs’ın göz bebeği, Girne’nin incisi Antik Limanın restorasyonu için düğmeye basıldığında, her turizm sevdalısı gibi bende bir hayli mutlu olmuştum. Tanıtım resim ve videolarının ilk karelerini egale eden bu eşsiz mirasın ihtişamlı bir görünüme kavuşması hem yerel işletmeciler hem de Kuzey Kıbrıs turizm ürünlerini pazarlayan firmalar için hayati öneme sahip idi.

Sancılı, bir o kadarda uzun süren ve hatta 2023 yaz sezonunun da Kuzey Kıbrıs turizm sektörünün bir gün bile faydalanamadığı antik limanımız her şeye rağmen bugün harika bir görünüme kavuşmuş durumda.

Renovasyon maliyetleri çokça tartışılan, ne kadar para harcandığı, kaynakların doğru kullanılıp kullanılmadığı da ilgili makamların yapacağı kontrollerin akabinde ortaya hızla çıkacağına güvenimiz sonsuz.

Bakım, yeni düzenlemeler ve Murat Şenkul liderliğindeki Girne Belediyesinin, paydaşlar ile alınan tüm kararların müthiş bir ciddiyetle takipçisi olması ile sadece turistlerin değil aynı zamanda yerli halkında tekrar en uğrak buluşma noktası olmuş durumda antik limanımız.

‘Nargile’ ve ‘Birahane’ konseptlerinden arınmış, eskiden var olan ve yerli halkın belleğinde yer etmiş eski mekanlarında aynı isimlerle tekrar hizmet vermeye başlaması ile seviye son yılların en üstlerine gelmiş durumda diyebiliriz.

Mutluluk ve güven veren bu tablonun devamlılığı kuşkusuz hayati. Memleketinin mirasından, değerli varlıklarından uzaklaşmış, kopmuş ve unutmuş bir halkın yaşadığı bir kara parçasında, sağlıklı, verimli ve kaliteli bir turizm düşünülemeyeceği İspanya örneği ile ortadır.

Oluşan bu olumlu havanın artarak devam etmesini temenni ederken, antik limanımıza gitme sıklığını arttıralım çağrısında bulunuyorum. Arttırmaz isek maalesef ki 2022 yılı öncesine dönmemiz için 7 veya 8 ay yeterli. Yerli halkımızın oradaki varlığı aynı zamanda turistlerin karşılaşabileceği hataları düzeltme ve hataları önleme noktasında bir oto kontrol.

Yerli halkı Antik Limanımız ile tekrar barıştan tüm paydaşları tebrik etmekle birlikte, ortaya çıkan bu momentum ile Girne Belediyesinin başladığı ek renovasyon projeleri içinde başarılar dilerim.

Güzel oldu, yerli halkında desteği ve ilgilisi ile şimdi harika olma yolunda Antik Limanımız…

Benzer Haberler

Başa dön tuşu