Girne Belediyesi’nden verilen bilgide; Günlük hayatı etkileyen ve toplum sağlığı açısından yaşamsal bir önem taşıyan sivrisinek mücadelesine bu süreç içerisinde de devam edildiğini, durgun sulak noktalar, su birikintileri, durgun dere yatakları, göletler, kullanılmayan havuzlar ve benzeri noktalarda kent genelinde sürdürülen; tarama, kontrol ve larvasit ilaç uygulamaları yıllardır uygulanan program çerçevesinde kesintisiz olarak ilaçlandığı kaydedildi.
Girne Belediyesi Sağlık Şube Amiri Naile Soyel konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “İnsana bulaşan birçok tehlikeli hastalığın taşıyıcısı yani ‘vektör’ niteliğiyle en önemli risklerden olan sivrisineklerle ilgili olan mücadelemiz yılın 12 ayı boyunca; çevreye ve diğer tüm canlılara hiçbir zararı olmayan; sadece sivrisinek larvası üzerine etkili; mısır koçanına emdirilmiş bir bakteri kullanılarak yapılmaktadır. Çevreye duyarlı, kimyasal içermeyen ekolojik ürünleri tercih ettiğimiz uygulamada sadece insan ve toplum sağlığı değil aynı zamanda sağlıklı bir doğa ve çevre olgusuna önem veriyoruz” dedi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü:
“Halkımızın sağlığı herşeyin’de ötesindedir. Sivrisineklerin yaratbileceği sağlık sorunlarının farkında olduğumuzdan larvasit uygulamalarına ayrı bir önem vermekteyiz. İçerisinde yaşadığımız doğa ve çevrenin’de korunması bizim görevimizdir. O nedenle çevre dostu mücadeleyi benimsiyoruz.
Vektör mücadelesinde tüm ülkenin etkin ve doğru yöntemlerle mücadelesi de önem taşıdığından; bu mücadelenin Ülkemiz genelindeki tüm Belediye hudutlarını kapsayacak şekilde yapılması büyük bir önem arz etmektedir.
Bu kritik süreçte, Belediyemizin elzem faaliyetleri sürecektir. Toplum sağlığımızın mükemmel düzeyde korunması için var gücümüzle çalışmaktayız. Halkımızdan tek isteğimiz lütfen evlerinde kalmaları ve güvende kalmalarıdır. Güzel günler çok yakındır.