BelediyeLapta-Alsancak-Çamlıbel BelediyesiManşet

LAÇ Belediyesi Geri Dönüşüm Projesine Başlıyor

Lapta - Alsancak - Çamlıbel (LAÇ) Belediye Başkanı Fırat Ataser, evsel çöpün ayrıştırılarak toplanmasıyla hem taşımadan tasarruf sağlanacağını hem de ayrıştırılan çöplerin maddi değerinin belediyeye kaynak oluşturacağını belirtti.

Lapta – Alsancak – Çamlıbel (LAÇ) Belediye Başkanı Fırat Ataser, evsel çöpün ayrıştırılarak toplanmasıyla hem taşımadan tasarruf sağlanacağını hem de ayrıştırılan çöplerin maddi değerinin belediyeye kaynak oluşturacağını belirtti. Ataser, bu amaç doğrultusunda ekip olarak ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

İlk adımların atıldığını belirten Ataser, bölgedeki sivil toplum örgütleri Karşıyaka Kültür Sanat Derneği ve KARMADAK Vakfı ile belediye şirketi AL-BEL Yatırım Ltd. iş birliğiyle Avrupa Birliği’ne bir proje hazırladıklarını ve bu projenin AB tarafından onaylandığını açıkladı.

Proje kapsamında, Karşıyaka Köyü’nde Şht. Mehmet Salih Mahan Caddesi ve Şht. Mustafa Gardana Caddesi üzerindeki 69 hanenin evsel çöpü ayrıştırılarak toplanacak. Bu çalışma, halkın eğitimi ve tepkilerinin gözlemlenmesi açısından önem taşıyor ve hazırlanacak büyük proje için veri analizleri yapılmasına olanak sağlayacak.

Ataser, hedeflerinin LAÇ Belediyesi ve bağlı köylerde evsel çöpün ayrıştırılarak toplanması ve ülkemizde büyük bir çevre sorunu olan evsel çöpün çevreye verdiği tahribatı örnek bir proje ile engellemek olduğunu belirtti.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu