ManşetÖzel HaberSpor

Latin Danslarının Yükselen Yıldızı Elis Sermaye!

Elis Sermaye, henüz 13 yaşında olmasına rağmen Latin danslarında elde ettiği başarılarla adını uluslararası arenada duyurmayı başardı.

Özel Haber: Zerrin Yapıcıoğulları

Elis Sermaye, henüz 13 yaşında olmasına rağmen Latin danslarında elde ettiği başarılarla adını uluslararası arenada duyurmayı başardı.

Kıbrıs’ta başlayan dans yolculuğu, kısa sürede birçok ülkeye yayılan yarışmalar ve şampiyonluklarla dolu. Genç yaşına rağmen disiplinli çalışma prensibi ve ailesinin desteğiyle dans dünyasında önemli bir yer edinmeye kararlı olan Elis, gelecekte Latin danslarının olimpik bir spor olarak kabul edilmesini ve bu arenada yer almayı hayal ediyor. Sosyal Girneli gazetesine konuşan Sermaye, yarışmalara nasıl hazırlandığı, başarıları ve gelecek planlarını anlattı.

“PROFESYONEL OLARAK DANS ETTİĞİMDE 6 YAŞINDAYDIM”

Elis Sermaye, 11 Ocak 2011’de Lefkoşa’da doğdu. İlköğrenimine Necat British’te başladığında, okulundaki dans hocasının yönlendirmesiyle dansa ilgi duymaya başladı. “Latin dansına olan ilgimden dolayı Bilgen Hocamın ısrarıyla Mod Dans okulunda özel ders almaya başladım,” diyen Elis, 9 yaşında dans okulunu değiştirerek, Ahmet Arık Hocasıyla A Kare Dans ve Spor Okulu’nda eğitimine devam etti.

Elis, Latin danslarına olan ilgisini sahnelerde gösterilere çıkarak keşfetti. “Profesyonel olarak ilk kez 6 yaşında Güney Kıbrıs’ta, Kıbrıs Dans Yarışması’nda şampiyon olarak başladım. 9 yaşında ise Yunanistan’da düzenlenen Salsa Spring Festival’de şampiyon oldum” diyen Elis, bu başarıların kendisi için inanılmaz bir deneyim olduğunu belirtti.

“HAFTANIN ALTI GÜNÜ ANTRENMAN YAPIYORUM”

Elis, yarışmalara haftanın 6 günü, günde 2 saat antrenman yaparak hazırlanıyor. Antrenmanlarının 3’ü özel olarak yarışmalara yönelik koreografi çalışmaları. “Ahmet Arık Hocamın önderliğinde jimnastik, koordinasyon, kondisyon ve güç antrenmanları da yapıyorum,” diyen Elis, disiplinli çalışma prensibiyle dikkat çekiyor.

“Son 3-4 yılda her yıl en az 8-9 organizasyona katılıyorum,” diyen Elis, Türkiye, Polonya, Kolombiya, Meksika, Azerbaycan, Makedonya, İtalya ve Romanya gibi ülkelerde birçok şampiyonluk ve derece elde ettiğini belirtti. “Önümüzdeki hedefim, Roma’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası ve ardından Amerika ile Meksika’daki önemli organizasyonlara katılmak” diye ekledi.

“EN BÜYÜK HAYALİM LATİN ÜLKESİNDE ŞAMPİYON OLMAK”

Elis’in en büyük hayali, bir Latin ülkesinde kendi geleneksel danslarında başarılı olup şampiyonluk kazanmak. “Küçücük adamızdan da çok başarılı ve tanınmış bir sporcu çıkabileceğini kanıtlamak istiyorum” diyen Elis, Latin danslarının da bir gün olimpik bir spor olarak kabul edilmesini umut ediyor. “Olimpiyatlarda boy göstermek ve belki de bir gün uluslararası organizasyonlarda eğitim vermek, yarışmalarda jüri olmak için aranan ünlü bir dansçı olmak hayalim” diye ifade etti.

“BEN, ANNEM VE BABAM ÇOK GÜZEL BİR EKİP OLDUK”

Elis, dans kariyerinde ailesinin desteğinin önemini vurguluyor. “Öncelikle ben, annem ve babam çok güzel bir ekip olduk. Ben çalışıyorum… Hem de çok çalışıyorum… Annem tüm profesyonel bağlantılarımı ve yazışmalarla organizasyonlarla bağlantıları gerçekleştiriyor. İnanın, bulunduğumuz bu yol çok yorucu ve ekonomik olarak çok zor,” diyen Elis, ailesinin büyük fedakarlıklarla yanında olduğunu belirtiyor. “Bu konuda babam devreye giriyor. Özellikle sene başından planlama yaparak, katılmayı karar verdiğimiz organizasyonlar için hesap yaparak, sponsor bulmaya ve organizasyon giderlerini karşılamaya çalışıyor. Babam bu durum için kendine ‘Medeni dilenci’ diyor” diye anlattı.

Elis, dansa yeni başlayan genç dansçılara da tavsiyelerde bulundu. “Dansı çok sevdiklerinden emin olmalarını, dansın bir yaşam şekli olduğunu ve profesyonel düşünüyorlarsa hayatlarının bir parçası olması gerektiğini bilmelerini tavsiye ediyorum,” diyen Elis, çok çalışmak, disiplinli olmak ve motivasyonu yüksek tutmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, iyi ve yetenekli bir dans hocasının da şart olduğunu vurgulayan Elis, “Uğur Hocam ve Metehan Güneş Hocam gibi özel hocalarım benim için çok büyük bir avantaj” diye ekledi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu