KıbrısManşetSiyaset

Ne Şehittir Ne Gazi…

AB geçtiğimiz Pazar gün seçime gitti. Kıbrıs’ta seçim ilginç sonuçlara sahne oldu. ELAM'ın sandalyelerden birini alması bizim federasyonculara tokat gibi bir cevap olurken o meşhur sözü de aklımıza getirdi, “Ne şehittir ne gazi .... yoluna gitti Niyazi”.

AB geçtiğimiz Pazar gün seçime gitti. Kıbrıs’ta seçim ilginç sonuçlara sahne oldu.

ELAM’ın sandalyelerden birini alması bizim federasyonculara tokat gibi bir cevap olurken o meşhur sözü de aklımıza getirdi, “Ne şehittir ne gazi …. yoluna gitti Niyazi”.

Akel adayları arasında 16,545 oy ile sandıktan sonuncu çıkan “Kıbrıslıtürk, Türkçe Konuşan Kıbrıslı, Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı” Niyazi Kızılyürek 5 yıllık bir maceranın ardından gerçeğe geri döndü.

Diğer bir sonuç ise 24 yaşındaki bağımsız aday bir Youtuber’ın %19.36 oy oranıyla neredeyse en büyük partiler kadar oy alması oldu.

Bu da bizlere genç nesilin artık hamasetle, çözümle, federasyonla falan ilgilenmediğini, projelerinin olmadığını ve sadece kendilerini eğlendiren kişileri bir anda siyasi yönetime getirebileceklerini gösterdi.

210,000 civarı seçmeni bulunan Kıbrıs Türkleri’nden 5,676 kişisi yani KKTC seçmeninin %2,5’i Pazar günkü seçimlerde oy kullandı. Bu rakam Kıbrıs asıllı ve AB seçimine kayıtlı seçmenlerin %5,1’i kadar.
Bu durum ise bize son 5 yılda Niyazi Kızılyürek’in yapmış/yapmamış olduklarının ve federasyon tezini her olumsuzluğa rağmen savunanların halk üzerindeki etkisini açık bir şekilde göstermektedir.

Seçim öncesinde farklı partilerden aday olan 3 Kıbrıs Türkü’nün televizyon programlarını izledim. Hesapta ayni amaç için mücadele eden üç Kıbrıs Türkü birbirlerini kötülemekle kalmadı sürekli “işgal” cümleleri kurarak aslında Kıbrıs Türk gerçeğine ne kadar da uzak olduklarının mesajını verdiler. Sonuç da onlara bunu gösterdi zaten (tabi anlarlarsa).

Rum zihniyeti her seçimde ELAM’ı yükseltmekte ve meclisteki sayısını artırmaktadır. Bu zihniyet şimdi de ELAM’ı Avrupa Parlamentosuna sokmuştur. Hal böyle iken daha fazla macera aramak zaman kaybetmekten başka bir şey değildir. Kıbrıs konusu ile ilgili artık eski federasyon masalının kapanmış olduğunu kendi içimizdekiler dahil tüm dünya kabul etmelidir.

Kıbrıs Türkleri istenmedikleri bir mecraya zorla girmeyeceklerdir. Ambargolar ve engellemelerle her alandan uzak tutulmaya çalışılıp zorla bir oluşumun içerisine çekilmeye çalışılan bu halk tarihi boyunca hiçbir boyunduruğun altına girmemiştir ve girmeyecektir.

Diğer ilgimi çeken bir durum ise Kıbrıs Türkleri’nin oylarından 6 oy ELAM’a 11 oy da ELAM’ı yeterince sağcı bir parti olarak görmeyen KED’e ise 11 oy çıkması oldu. Kıbrıs Türkleri’nden 17 kişisi bizi ellerinden gelse bir kaşık suda boğup soyumuzu tüketmek amaçlı faaliyet gösteren partilere oy vermiştir. Yeşilleri falan saymıyorum bile.

Şimdi oturup düşünmesi gereken ve kendine sol deyen bir kesim var. Önce ne olduğunuza karar vermelisiniz. Kıbrıslıtürk müsünüz, Kıbrıslı Türk müsünüz, Türkçe Konuşan Kıbrıslı mısınız, Kıbrıslı mısınız yoksa Kıbrıs Türkü müsünüz? Toplum musunuz, Halk mısınız? Kendi aranızda konuşup karar veriniz çünkü biz Kıbrıs Türk Halkıyız.

Ha bu sonuçlardan halen daha bir ders çıkarmadıysanız da geçmiş olsun, Allah’tan ümit kesilmez.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu