Genç solist Petek Karahüseyin’e müziğe olan ilgisinin nasıl başladığı ve hangi süreçlerden geçtiği ile ilgili merak ettiklerimizi sorduk. Karahüseyin “Sahnedeyken en başta özgür ve gerçekten kendim gibi hissediyorum. Tarif edilemez bir his” diyerek bizlere kendisinden bahsetti.
Bize kendinizden bahsedebilir misiniz? Petek Karahüseyin kimdir?
Ben Petek Karahüseyin. 25 Nisan 2002 tarihinde Girne’de doğdum. 2020 yılında Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden mezun oldum. Şuan öğrenim hayatıma Yakın Doğu Üniversitesi’nde Hukuk bölümünde okuyarak devam ediyorum.
Müzik ilk olarak hayatına nasıl ve ne zaman girdi? Seni teşvik eden birisi oldu mu?
Müzik kendimi bildim bileli her zaman hayatımın önemli bir parçası oldu. 8 yaşımda ailemin ve ilkokuldaki müzik öğretmenlerimin desteği ile Girne Belediyesi Çocuk Korosuna başladım ve müziğe daha da âşık oldum. Ortaokula geçince müziğe bir dönem ara verdim daha sonra müziksiz yapamayacağımı anladım ardından şan derslerine başladım. Kendi kendime videolar çekip sosyal medya hesaplarımda paylaşmaya başladım. Sesim duyulmaya başladı ve sahne kapıları açıldı. Bu yolda başta ailem sahne hayatım başlayınca da Bruno Assa çok büyük destekçim oldular. Bugünkü Petek olmamda emekleri büyük. Ayrıca kısa bir dönem piyano eğitimi aldım ama tamamlayamadım maalesef. Profesyonel raddeye getirmek hedeflerim arasında.
Ne tarz şarkılar söylemekten keyif alıyorsun? Sahne alıyor musun?
Tarz ayırt etmiyorum. Yüreğime dokunan her tür şarkıyı severek söylüyorum. Haftanın 4 günü Karaf House’ta Aydın Çubukçu ve Bruno Assa ile sahne alıyorum.
Sahnedeyken kendini nasıl hissediyorsun? İnsanların sanatını takdir etmesi nasıl bir duygu?
Sahnedeyken en başta özgür ve gerçekten kendim gibi hissediyorum. Tarif edilemez bir his. Vazgeçemeyeceğim bir parçam oldu sahne. Her seferinde aynı heyecan. İnsanların yüreğine dokunmaksa bu işin en özel yanı bence.
İlerleyen zamanlarda projelerin nelerdir? Müzik, hayatında nasıl bir yere sahip olacak?
Hayatımda müzik her zaman olacak. Belki akademik kariyerim nedeniyle daha az yer kaplayacak ama hep var olacak. İlerde kendi müziğimi yapmayı çok istiyorum.
Ebeveynlere çocuklarını müzik ve sanata teşvik etmeleri için önerilerin nelerdir? Gençlere tavsiyelerin var mıdır?
Küçük yaştan itibaren çocukların kendilerini keşfetmeleri için ortam sağlasınlar. Konserler, sergiler en basiti evde müzik kesinlikle olmalı. Çocukların eğilimlerine göre de gereken eğitimi almaları için maddi manevi desteklerini esirgemesinler. Sanat çok özel, çok güzel çünkü. İçinde sanatın herhangi bir dalında yetenek saklayan gençler kesinlikle bunu dışa vursunlar. Çünkü sevdiğiniz şeyi meslek haline getirmek bambaşka bir şey. Meslek olmasa bile hobinizin size sağladığı o huzur, kazandıracağı güzel insanlar paha biçilemez.