ManşetÖzel HaberSpor

TOL A2 ve Altyapı Takımları Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Türk Ocağı Spor Kulübü A2 ve altyapı takımları, 2024-2025 sezonu hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor...

Özel Haber: Zerrin Yapıcıoğulları

2024-2025 sezonu hazırlıklarına hız kesmeden devam eden Türk Ocağı Spor Kulübü A2 ve altyapı takımları, antrenörleri Mete Ünal Girgen ve Mehmet Demir’in önderliğinde yeni sezona büyük hedeflerle giriyor.

Mete Ünal Girgen ve Mehmet Demir, 2024-2025 sezonu hazırlıklarını ve hedeflerini Sosyal Girneli gazetesi’ne anlattı.

A Takımın bir alt lige düşmesi nedeniyle, A2 takımı da aynı şekilde bir alt lige düşürüldü. Ancak teknik direktör Orçun Volkan ve ekibinin tek hedefi, kulübe şampiyonluk yaşatarak bir üst lige çıkmak. A2 ve U16 takımları olarak ise en büyük öncelikleri, A Takım’a sporcu yetiştirmek.

“EĞİTİCİ ANTRENÖR KADROMUZ ÜST SEVİYEDE”

1 Ağustos 2024 tarihinde sezonu açan Türk Ocağı A2 takımı, haftada 3-4 antrenmanla hedeflerine kenetlendiklerini belirtiyor. Girgen, “Teknik donanımımız yeterli, eğitici antrenör kadromuz üst seviyede. Altyapı Koordinatörü Mustafa Şener’in maddi ve manevi desteğiyle bu yıl önemli başarılar elde edeceğimize inanıyoruz” dedi.

“SPORCULARIMIZIN ADINDAN SÖZ ETTİREN İSİMLER OLACAĞINA İNANIYORUZ”

26 sporcudan oluşan A2 takımı kadrosuna güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan antrenörler, genç sporcuların yeteneklerini ve potansiyellerini geliştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtiyor. Girgen, “Genç sporcularımızın en az 6-7 tanesinin 2-3 yıla kadar adamızda adından söz ettiren isimler olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

“ONLARA İYİ BİRER VATANDAŞ OLMAYI ÖĞRETİYORUZ”

Girgen ve Demir, genç oyunculara sadece futbol becerileri kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda onlara iyi birer karakter ve toplum tarafından sevilen bireyler olma yolunda da rehberlik ediyor. Antrenörler, genç oyunculara sadece saha içi başarıyı değil, aynı zamanda karakter gelişimini de hedef olarak koyuyor. Bu konuda şunları dile getiriyorlar:

“Bizlerin onlara gösterebileceği genç yetenekler arasında Arda Güler (25.02.2005) ve Lamine Yamal (13.07.2007) gibi uluslararası isimler var. Ülkemizde ise Mustafa Yaşınses (Gabira), Coşkun Ulusoy, Devriş Kolcu ve Kemal Uçaner gibi örneklerle onlara sadece iyi birer futbolcu değil, toplum tarafından sevilen ve sayılan bireyler olmayı öncelikli hedef olarak koyuyoruz. Ayrıca, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul gibi isimlerin de kulübümüz altyapısında yetişmiş ve toplum nezdinde saygın kişilikler olduğunu hatırlatıyoruz. Bu tür örneklerle gençlerimize ilham veriyor, onlara iyi birer vatandaş olmayı öğretiyoruz.”

Mete Ünal Girgen, Pınarbaşı Çınar Spor ile iki sezon play-off tecrübesi yaşadıktan sonra şu anda TOL A2 takımını çalıştırıyor. Mehmet Demir ise altyapı ve BTM kulüplerinde başladığı antrenörlük kariyerini, sırasıyla Dörtyol, Dağyolu, İskele Trabzonspor, Girne Halk Evi ve Türk Ocağı Limasol takımlarında A2 ve altyapı koordinatörlüğü görevlerinde bulunarak sürdürmüş.

“BİR FUTBOL KULÜBÜ DEĞİL AİLE GİBİYİZ”

Antrenörler, genç takım maçlarına gelen taraftarların desteğinin oyuncular üzerindeki etkisini şöyle dile getiriyorlar:

“Genç takım maçlarımıza taraftar katılımı oldukça iyi seviyede. Özellikle başarılı olduğumuz dönemlerde, gerek yöneticilerimiz ve aileleri, gerek camiamızın büyükleri ve aileleri, gerekse sporcularımızın ailelerinin desteğiyle, oyuncularımızın paylaşma, yardımlaşma ve motivasyonları en üst seviyeye çıkıyor. Taraftarlarımızın bu olumlu desteği bizi de pozitif olarak etkiliyor. Bu sayede, bir futbol kulübünden çok bir aile ortamı içinde çalışıyor ve bundan büyük zevk alıyoruz.”

Son olarak, bu sezon karşılaşacakları rakipler hakkında değerlendirmede bulunan antrenörler, “Bu sezon ligimizde güçlü takımlar ve yeni takımlar ile karşılaşacağız. Hepsi birbirinden değerli ve aynı önemdedir” diyerek, tüm rakiplerin aynı ciddiyetle değerlendirileceğini vurguladılar.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu