Yerel Tohumlar İçin Son Atölye Çalışması
“Domestik Yerel Tohumları Girne Kentinde Sürdürülebilir Kılmak” Projesi” dördüncü ve son atölye çalışmasını gerçekleştiriyor.
“Domestik Yerel Tohumları Girne Kentinde Sürdürülebilir Kılmak” Projesi” dördüncü ve son atölye çalışmasını gerçekleştiriyor.
Girne Belediyesi’nin destekleri, Girne Gençlik Meclisi İnisiyatifi ile Taşkent Doğa Parkı’na bağlı Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü – Kıbrıs Tohum Bankası arasındaki iş birliği dördüncü atölye çalışması etkinliklerine ev sahipliği ile devam ediyor.
‘Yerel domestik tohum üretimi kapsamında yerel tohumlardan sebze yetiştirilmesi ve tohum üretimi’ konusunda çalışma yapan Girne Gençlik Meclisi İnisiyatifi dördüncü atölye çalışmasını, 7 Aralık Cumartesi günü gerçekleştiriyor.
ÇEVRE ODAKLI ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Avrupa Birliği tarafından ‘Sivil Büyü Projesi’ kapsamında finanse edilmekte ve Girne Gençlik Meclisi İnisiyatifi tarafından yürütülmekte olan çalışma kapsamında gerçekleşen ilk üç atölye çalışmasında sırasıyla toprak ana, kompost, geri dönüşümün komposta faydaları ve ilişkisi, tohum ekimi, permakültür kriterleri, Girne Gençlik Meclisi Genç Bahçe’de uygulamalı kompost yapımı, zeytin aşılama, solucan gübresi üretimi konuları irdelendi.
Belediye Meclis Üyeleri ile belediye yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, inisiyatifler, dernek üyeleri, kooperatif temsilcileri, gönüllüler, ozanköy sakinleri, muhtarlar ve vatandaşların yüksek katılımlarıyla gerçekleşen atölye çalışmalarına ilgi devam etmekte.
SON ATÖLYE ÇALIŞMASI 7 ARALIK’TA
Arazi ekim çalışmaları Girne Belediye sınırları içinde Girne Belediyesi’nin tahsis ettiği tarıma uygun nitelikli toprağa sahip arazide devam eden projede dördüncü ve son atölye çalışması 7 Aralık Cumartesi, Girne Beldiyesi Sanat Galerisinde gerçekleşecek. Göz aşısı ve tohum aktivistleri ile ilgili belgesel gösterimi konularının irdeleneceği dördüncü atölye çalışması sonrasında çalışma, Şubat 2025 tarihinde vatandaşlarla paylaşmak üzere tarım rehberini de oluşturacaktır. Katılımın ücretsiz olduğu atölye çalışmalarına katılmak isteyen kişilerin 0533 879 95 95 numaralı telefona ulaşması gerekmektedir.